Artist in Residency geopend

HUISSEN, 5 mei ’18 – Bij de opening van het eerste Artist in Residency Danya’s Sanctuary in Huissen zegde wethouder Theo Janssen (cultuur, Lingewaard Nu) de in de residency verblijvende kunstenaars expositieruimte toe in het oude gemeentehuis. De twee initiatiefnemers Anja Bourgondiën en Sithabile Mlotshwa reageerden blij verrast op deze geste van de wethouder die naar verwachting ook in het nieuwe college de portefeuille cultuur zal beheren.

(lees verder onder foto)

2018-05-05 16.56.58

Anja Boergondiën en Sithabile Mlotshwa flankeren wethouder Janssen luisterend naar schrijver Vamba Sherif

Eunyoung

Eunyoung Lee

Het huis biedt plaats voor kunstenaars om in alle rust te werken aan een nieuw product, aldus Bourgondiën. ‘Geselecteerde kunstenaars kunnen hier een tot drie maanden verblijven om aan het eind van die periode hun nieuwe werk of een deel daarvan te presenteren.’ Beeldende kunstenaars, schrijvers en performers kunnen er terecht. Om in aanmerking te komen, worden kunstenaars vooraf gescreend, zodat niet iedereen er een soort vakantie kan houden. ‘Er moet gewerkt worden aan een nieuw product.’ De toezegging van de wethouder kwam als een volkomen verrassing. ‘Het is een mooie exposure voor kunstenaars die hier komen,’ zegt Mlotshwa enthousiast. Het Olde Stadhues, ’t Convent geheten, biedt prachtige expositieruimtes.

2018-05-05 17.00.33

Aref Damee

De beide initiatiefnemers zijn zelf kunstenaar en werken en wonen in Huissen. De bovenverdieping van Danya’s Sanctuary gelegen aan de Loostraat in Huissen is helemaal ingericht voor de verblijvende kunstenaars waar ze ook kunnen exposeren. Momenteel exposeren: beeldend kunstenaars Keiko Sato (Nijmegen, geboren in Japan), Rob Voerman (Arnhem), Eunyoung Lee (Arnhem, geboren Korea), Aref Damee (Arnhem, geboren Afghanistan), Rob Sweere (Arnhem) en schrijver Vamba Sherif (Groningen, geboren Liberia).

2018-05-05 17.06.00

Rob Voerman

Expositie Danya’s Sanctuary open: ma 7 – za 12 mei 15-17 uur. Loostraat 71, Huissen

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in art, Kunst en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s