IRJ. Nu ook in Nederland!

Internationale researchjournalistiek

Schermafbeelding 2016-06-16 om 10.37.18Al meer dan tien jaar organiseren Journalismfund.eu en het Fonds Pascal Decroos in samenwerking met Thomas More Hogeschool in Mechelen de postgraduate opleiding Internationale Researchjournalistiek (IRJ). Vanaf academiejaar 2016-’17 komt er een evenknie aan de Fontys Hogeschool in Nederland.

Als onderzoeksjournalist kom je er niet meer zonder een internationale blik, een minimum aan digitale know-how, en een dosis ondernemerschap. De opleiding Internationale Researchjournalistiek richt zich specifiek op die drie domeinen van de moderne onderzoeksjournalistiek.

Tijdens gastcolleges van jonge freelancers en ervaren experts leren studenten gebruik maken van de meest innovatieve methoden in de onderzoeksjournalistiek. Boor via de wet openbaarheid van bestuur als eerste een nieuw arsenaal aan documenten aan. Zoek bronnen en getuigen via sociale netwerken. En welk verhaal vertelt die schatkist aan data die je online vond?

Cross-border onderzoek

Daarnaast werken de studenten onder begeleiding aan een eigen, grensoverschrijdend onderzoeksproject, waarbij ze al doende leren hoe ze een cross-border onderzoek…

View original post 187 woorden meer

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op IRJ. Nu ook in Nederland!

  1. Ik (en Jim) ben benaderd door een student van de SvdJ in Utrecht hoe het de onderzoeksjournalistiek stond in Rotterdam. Nog niet beantwoord. Wat mij betreft veel minder dan vroeger.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s