Arnhemse thriller: Rembrandt moorden

ARNHEM, 29 maart 2017 –  Vorige week vrijdag ontdekte de politie een kilometers langs bloedspoor dat vanaf de binnenstad naar de buitenwijken Lombok en Heijenoord loopt en uitkomt bij het filiaal van Albert Heijn aan de Van Lawick van Pabststraat. Daar vroeg de man op donderdagavond tussen half negen en negen uur aan een baliemedewerker om  twee pakjes sigaretten. Nadrukkelijk zei hij er bij: ‘en geen ambulance‘. De medewerker zag zijn bebloede been en schrok hevig. Hij verliet de zaak met twee pakjes sigaretten en liet een met zijn bloed doordrenkte deurmat achter. De politie kwam even later en maakte een rapport op.

De volgende dag, vrijdag, ontdekte de politie het ten minste twee kilometer lange bloedspoor dat loopt vanaf de Utrechtsestraat naar de Utrechtseweg, de Oranjestraat, de Heijenoordsweg naar boven (over het geasfalteerde invalide-pad) richting Traa en zo verder naar het filiaal van Albert Heijn aan de Van Lawick van Pabststraat (zie kaartje).

 

 

bloedspoor 3.png

 

 

Of het bloedspoor het spoor is van de vermoedelijke moordenaar van de twee Rembrandt-moorden is de vraag. De politie onderzoekt naar het verband. De 47 jarige verdachte van de dubbele moord in het voormalige hotel Rembrandt (aan de Paterstraat bij de Apeldoornsestraat) is de bekende TBS-er, René de L. Buiten de tbs-kliniek verrichtte hij werkzaamheden, maar keerde sinds 15 maart niet meer terug in de kliniek. René de L. heeft zichzelf bij de politie vrijdag aangegeven en is in staat van beschuldiging gesteld.

Zie ook de berichtgeving van Hendrik Jan Korterink over hoe ook in deze zaak de ene journalist de ander napraat.

Rene de laat

De van de dubbele Rembrandt-moord verdachte TBS-er René de L. 

 

foto 4.JPGfoto 1.JPG

Bloedsporen Oranjebrug en Heijenoordseweg

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, moord, Sfeer nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Arnhemse thriller: Rembrandt moorden

  1. T zegt:

    Alles wijst erop, alleen ik kan het niet geloven, want ik heb met hem samengeleefd in een instelling waar we beide verbleven

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s