Portret Elise Hoomans terug in schouwburg (2)

hoomans 2 reactie Elfrink

ARNHEM, 22 JUNI ’16 – De omstreden verkoop van het geschilderde portret van de gelauwerde top-actrice Elise Hoomans komt weer in de Arnhemse schouwburg  te hangen. Het voor 1500 euro aangekochte schilderij geeft de anonieme koper in bruikleen aan het Arnhemse theater, waar het altijd gehangen heeft. 

Met de verkoop van dit collectieve bezit heeft de zittende cultuur wethouder Gerrie Elfrink en met hem het ambtelijke apparaat waarvoor hij verantwoordelijk is zich volstrekt onbetrouwbaar betoont als beheerder van collectief erfgoed. Uit zijn reactie in de Gelderlander spreekt de houding van een regent die alle kritiek af doet door critici te bestempelen als ‘zelfverklaarde cultuurprominenten.’ Bij dezen kan Elfrink als cultuurbarbaar worden bestempeld, die zich steeds vaker als regentesk bestuurder profileert met dictatoriale trekjes.

Nog niet zo lang geleden waren er plannen om het Rijksmonument de AKU fontein te verplaatsen.De AKU fontein, geschonken door de AKU (AKZO) aan de Arnhemse bevolking, is een beeldbepalend element in het stadsbeeld en een monument van een stad in wederopbouw. Het onderhoud en beheer van fontein, zuil en pergola naar ontwerp van H. Brouwer (Brouwer en Deurvorst architecten) en het sculptuur van de kunstenaar Shinkichi Tajir is ronduit beschamend. Er moest een actie komen vanuit de bevolking om dit monument te redden. 

 

 

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Nieuws en politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s