Goede appartementen gesloopt voor parkeren

Opinie

ARNHEM, 23 mei 2016 – Met opvallend weinig protest moeten in de binnenstad van Arnhem goede betaalbare appartementen plaats maken voor de heilige koe. Tot voor kort woonden in de appartementen  tussen de Trans en de Broerenstraat voornamelijk jongeren en studenten met een kleine beurs. 

IMG_4804.JPG

Winkels en bovenwoningen moeten plaats maken voor parkeerplaatsen

 

Het beleid van het college van B&W is er echter op gericht om ruimte te scheppen voor de auto. Niet door het bouwen van parkeergarages onder de grond, nee woningen moesten worden afgebroken. En die jongeren, die moesten zelf maar een andere woning zoeken, duurdere woningen.  Met opvallend weinig protest heeft zich dit proces voltrokken, wellicht omdat ieder te druk was met het bedenken van voor en tegen argumenten omtrent het megalomane plan Rijnboog. Een plan waar  in 2014 een einde aan kwam met de komst van het nieuwe college gevormd door SP, CDA, D66  en aanvankelijk GL vervangen door CU. 

SP had de verkiezingen gewonnen van de PvdA, de eerdere aanjager van het Rijnboog project, op grond van haar strijd tegen Rijnboog. Nu de SP met lijsttrekker, partijleider en wethouder Gerrie Elfrink op het pluche zit, moeten de appartementen die door de gemeente waren aangekocht plaatsmaken voor parkeerplaatsen. Ik meende dat de SP zich zou inzetten voor goede goedkope woningen. Het tegendeel blijkt nu. Opmerkelijk of ben ik nu een azijnpisser die het verkeerd ziet? 

IMG_4803

De bulldozer rukt op … 

 

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Nieuws en politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s