Beschamend hoofdredactioneel commentaar

Het hoofdredactioneel commentaar van De Gelderlander op het nieuws van afgelopen week 30 april 2016 ging over de matig bezochte Koningsdag. Althans van de openbare festiviteiten. De dienstdoende redacteur hoefde dit keer niet een kwartier in de rij te staan voor een biertje. Groot nieuws dus en daar koop ik en nog een paar overgebleven abonnees voor 352,50 euro per jaar de krant voor! 

Ik ben een azijnpisser die over dit beschamende hoofdredactionele commentaar valt en daarbij ook nog constateert dat er voor journalistiek doorwrochte verhalen geen ruimte is of geboden wordt door de huidige leiding van de voormalige regionale kranten van Wegener. Een tijdje geleden volstond de Gelderlander met een deels overgenomen persbericht dat woningcorporatie Vivare (die een aantal jaar geleden op omvallen stond vanwege speculeren met derivaten) 600 goede sociale betaalbare met belastinggeld gefinancierde woningen verkocht heeft aan het hedgefonds van de Hongaars/Amerikaanse multimiljardair George Sores. In dat bericht verdraait de boven de Balkenende-norm’ verdienende directeur Eric Angenent van Vivare doodleuk de waarheid door te stellen dat ‘de verkoop niet is ingegeven door financiële nood’. Een kijkje in de jaarcijfers leert echter het tegendeel (Zie De vrije val van Vestia, waarin ook Vivare wordt doorgelicht).

Daarover geen hoofdredactioneel commentaar, nee je zou toch zomaar de goede verstandhouding met een woningcorporatie op het spel zetten.

‘Is daar een abonnee’?, riepen de laatst overgebleven redacteuren van het Vrije Volk in het leegstaande fraai betegelde hoofdkantoor in Amsterdam in het als echoput fungerende trappenhuis luidkeels. Het antwoord kwam een seconde later uit de diepte: ,,Neeeee.”

Nog even en de laatste redacteur van de Gelderlander kan hetzelfde roepen. Lees dit artikel van collega Geert-Jan Laan, oud-hoofdredacteur van Het Vrije Volk te Rotterdam.

commentaar de Gelderlander 30 april 2016

 

 

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, journalistiek, media, Nieuws en politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s