Nieuwbouw supermarkt Arnhem-West in zicht

ARNHEM – 27 April 2016 Het college van B&W is gister akkoord gegaan met de plannen van de nieuw te bouwen supermarkt in Arnhem-West aan de Utrechtseweg, hoek Oranjestaat. Initiatiefnemer Arthur Armstrong BV uit Oosterbeek en de supermarktketen Hoogvliet hadden al eerder een overeenkomst bereikt over de kosten voor de verkeersmaatregelen die genomen moeten worden. Zij nemen een groot deel van die kosten voor hun rekening.

Bekijk het plan hier: supermarkt-Utrechtseweg.

Na ambtelijke behandeling legt het college het bestemmingsplan 6 weken ter inzage. Afhankelijk van de inhoud van de bezwaarschriften kan het daarna door het college aan de raad worden aangeboden voor definitieve vaststelling. Het tempo wordt mede bepaald door de aard en het aantal bezwaren die eventueel worden ingediend. Direct omwonenden en grootste bezwaarmaker oud-wethouder Winfried Lemmers hebben zich in de plannen gevonden. Voorheen keerden zij zich wat in het verleden de ondergrondse shopbak werd genoemd.

Als alles voorspoedig verloopt kan de bouw na drie jaar soebatten nog (eind) dit jaar beginnen. De snelheid waarmee een en ander verloopt hangt mede af van de vaart die de verantwoordelijke wethouder Ron König (D66) erachter zet. Hij heeft tijdelijk de taken overgenomen van de traag optredende SP-wethouder Alex Mink, die onlangs vertrok wegens het verkeerd inlichten van de raad over Fluvium, het nieuwe Kadekwartier waar ooit de Coberco-melkfabriek stond.

 

IMG_1092

Het pand waarachter de nieuwe supermarkt wordt gebouwd is ’s nachts in het roze verlicht vanwege de aanstaande passage (7-8 mei) van de Italiaanse wielerkoers Giro d’Italia

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in economie, Geen categorie, Nieuws en politiek, winkels en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s