Salaris Vivare directeur boven norm

ARNHEM-23 FEB. ’16 – Directeur Eric Angenent van de Gelderse woningcorporatie Vivare ontving in 2014 een jaarsalaris van 217.151 Euro. Dat is 50.151 Euro boven de wettelijke norm die sinds 2013 geldt voor topfunctionarissen in de publieke en semipublieke sector.

Onlangs maakte de directeur bekend 600 sociale woningwetwoningen te hebben verkocht aan het hedgefonds van Soro en heeft dus belastinggeld in handen gegeven van het meest winstgevende hedgefonds ter wereld, zoals eerder bericht. De huurders van de woningen aan wie de woningen te koop waren aangeboden, toonden geen belangstelling of vonden ze te duur, zo liet Angement weten. Vivare kwam in financieel gevaar na speculatie met risicovolle derivaten en werd gedwongen 14 miljoen euro uit de buffer op te eten. Vivare liep onder Angement in 2008 langs de afgrond van faillissement.

Maar zoals nu blijkt, kreeg de bestuurder een topinkomen boven de Balkenende-norm (WNT: Wettelijke Normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector). En nu nog verdient de heer Angenent 50. 151 euro boven de wettelijke norm. Als drogreden voor het overschrijden van de norm, voert de bestuurder in het jaarverslag aan ‘aangezien  tot 2017 sprake is van het overgangsrecht valt de beloning 2014 van de bestuurder binnen de
kaders van de WNT’. Zo beloont een sociale instelling zoals een woningcorporatie zou moeten zijn, haar speculerende bestuurders.

2016-02-23 (2)

Jaarverslag Vivare 2014

 

 

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in economie, Geen categorie, Nieuws en politiek, woningcorporatie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Salaris Vivare directeur boven norm

  1. Pingback: beschamend hoofdredactioneel commentaar | spinhof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s