Berichten vanuit de Koepel (2)

IMG_0914

400 vluchtelingen in voormalige Arnhemse gevangenis

Al meer dan 40 dagen zit je met z’n tweeën in een cel van de voormalige gevangenis in Arnhem. Wachtend op het besluit van de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) op erkenning van je vluchtelingenstatus. De aanvraag duurt langer dan voorzien. Niet twee maanden, maar misschien wel een jaar. ‘Er is een tekort aan personeel bij de IND vanwege de grote stroom vluchtelingen,’ aldus een van de 400 vluchtelingen die in de Koepel zitten.

Stadsgenoten organiseren tal van activiteiten. Naast een speciale kringloopwinkel waar vluchtelingen ingezamelde kleding kunnen verkrijgen, zijn er sportwedstrijden en muziekavonden. De spontaan opgerichte vrijwilligersorganisaties Welkom in Arnhem en Arnhem voor Vluchtelingen coördineren enkele activiteiten.  De Arnhemse eredivisievoetbalclub Vitesse  organiseert een voetbalmiddag (woensdag 11 november) voor zo’n 40 jonge vluchtelingen op Papendal. Ze worden verwelkomd door enkele selectiespelers, onder wie Mohammed Osman, die in Syrië is geboren.

concert Montessori-college

concert Montessori-college

Het nabijgelegen  Montessori-college (tegenover Museum Arnhem) organiseert een benefietconcert met reggaemuziek (vrijdag 13 november vanaf  20.00 uur). En op 24 november nodigt het Arnhems Muziekplatform AMP vluchtelingen uit om het concert bij te wonen van de muziekgroep van de in Amsterdam woonachtige Duitse drummer Felix Schlarmann.

(wordt vervolgd)

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Amusement, Nieuws en politiek, Sfeer nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s