Wat betreft Swingen met Bernlef en Kristien Hemmerechts

 

Citaat

Swingen met Bernlef en Kristien Hemmerechts

Lustrum Arnhems Lezersbal
ARNHEM – Thomas Rosenboom, Bernlef, Kristien Hemmerechts, Arnold Jansen op de Haar, Al Galidi en de funky jazz groep EinsteinBarbie. Allemaal gasten met klinkende namen. Zij treden op tijdens het vijfde Lezersbal in LuxorLive op zaterdag 6 maart.
Maak de agenda maar vast vrij: het lustrum van het Lezersbal wordt een grootser feest dan de voorgaande jaren. In LuxorLive kan je op 6 maart zomaar je favoriete schrijver of dichter tegen het lijf lopen en een praatje beginnen. Dat maakt het Lezersbal, vergeleken met het Boekenbal in Amsterdam waar alleen genodigden mogen komen, zo uniek. Organisator Arnold Jansen op de Haar is terecht in zijn nopjes met de komst van zoveel bekende schrijvers. Zoals de in Arnhem (Presikhaaf) opgegroeide Thomas Rosenboom. “Hij is dit jaar beschikbaar. Eerder hebben we ook geprobeerd om hem naar Arnhem te krijgen, maar hij was steeds verhinderd. Ik ben blij dat hij nu komt.” Maar ook de komst van Bernlef naar het Arnhemse Lezersbal is een schot in de roos. Zijn bekendste roman ‘Hersenschimmen’ beleeft deze maand de vijftigste druk! En de drie nieuwe novellen van hem, ‘Geleende Levens’, zijn afgelopen week verschenen. 
Het vijfde Lezersbal is grootser dan voorgaande jaren. Het is uit de voegen gegroeid van Café Dudok, de sponsor van het eerste uur. Arnold Jansen op de Haar: “We zijn verhuisd naar LuxorLive waar we meerdere podia hebben en ook meer het jongere publiek kunnen aanspreken.” In de grote zaal is het hoofdprogramma, geopend met een performance van Arnold Jansen op de Haar zelf en Ben Cartens achter de piano en gevolgd door een optreden van de dichter Al Galidi en de schrijver Thomas Rosenboom.  De funky jazz dames van EinsteinBarbie met hun ondeugende teksten zorgen voor de  muzikale intermezzo’s. Met een voordracht van  de Vlaamse dichter Kristien Hemmerechts en Bernlef eindigt het hoofdprogramma en start het bal. Lezers kunnen hun favoriete schrijver dan zomaar verleiden tot het maken van een gezamenlijk danspasje. Het bal duurt tot vier uur ’s ochtends. Tegelijkertijd zijn in de bovenzaal, de kleedkamer en in de foyerbar sessies van het Schrijversplatform Arnhem, van Johannes de Boom (Shavers) en Koos van Dijk (manager Herman Brood) en DJ Dikke Thomas & de Bakkenlieten Platen.  
Lezersbal
Het hele programma  van het Lezersbal is te vinden op http://www.lezersbal.nl  en http://www.LuxorLive.nl. Aanvang van het Lezersbal is 21.00 uur, LuxorLive ( Willemsplein 11), zaterdag 6 maart.  Entreeprijs 17,50 euro. 

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Amusement. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s