Telegraaf in WebRadio

DJ nr.20, 7 december 2007

Telegraaf in WebRegio

WebRegio Media komt voor 70 procent in handen van Telegraaf Media Nederland, onderdeel van TMG. WebRegio is uitgever van het online nieuwsplatform WebRegio.nl en is met zeven regionale internetportalen een belangrijke nieuwsaanbieder in de regio’s Amsterdam, Alkmaar, Kennemerland, West Friesland, Waterland en Zaanstreek.

Herman Spinhof

Voor een groot deel vallen deze gebieden samen met het verspreidingsgebied van het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant en het Noord Hollands Dagblad van HDC Media eveneens onderdeel van TMG. WebRegio heeft 25 werknemers in dienst. Bij HDC Media is door de directie een reorganisatie aangekondigd waarbij dit jaar 30 fte’s verdwijnen.
WebRegio wordt, zoals de meeste digitale internetactiviteiten van het concern, ondergebracht in de werkmaatschappij Digitale Media van Telegraaf Media Nederland. De Ondernemingsraad van HDC Media betreurt dat het profijt van de regionale digitale activiteiten in hun verspreidingsgebied niet rechtstreeks toevloeien naar hun werkmaatschappij maar aan het moederbedrijf, waardoor het rendement binnen HDC Media (het streven is 15 procent) te veel zou gaan afhangen van alleen de printmedia. Het belang in WebRegio past in het streven van het concern naar het marktleiderschap als nieuwsbron op vier niveaus: Wereld en Nederland (Telegraaf), regio en wijk (regionale en lokale kranten). Onlangs introduceerde De Telegraaf het buurtjournalistieke platform www.WUZ.nl.
Ook het Haarlems Dagblad heeft een aantal wijkkranten op internet. Directeur en oprichter Jelle Hoffenaar is blij met de overname omdat WebRegio in samenwerking met de bestaande activiteiten van Telegraaf Media Nederland ‘sneller kan groeien’. Hij hoopt in meerdere regio’s nieuws- en videoportals van WebRegio op te zetten.

www.webregio.nl
www.wuz.nl

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s