Wegener blijft Wegener

DJ nr 16, 12 oktober 2007

Wegener blijft Wegener

Het Britse investerings- en uitgeversbedrijf Mecom heeft momenteel 84,69 procent van de aandelen van de regionale dagbladuitgever Koninklijke Wegener in handen. Daarmee is het bedrijf van David Montgomery geen eigenaar geworden van Wegener, maar ‘slechts’ grootaandeelhouder. Wegener blijft in dit geval vooralsnog als zelfstandig bedrijf voortbestaan.

Herman Spinhof

Mecom heeft besloten de termijn van het bod, die vorige week afliep, tot 19 oktober te verlengen. Daarmee geeft ze de Britse investeringsgroep Governance for Owners (met een aandelenpakket van 13,29 procent in Wegener) de kans hun aandelen alsnog aan te bieden voor 17,70 euro per aandeel of te ruilen tegen Mecom aandelen. GfO wil echter meer geld zien. Als deze situatie niet verandert, is het voor de handliggende scenario dat Mecom zoekt naar mogelijkheden tot samenwerking tussen de Wegener Dagbladen en de Media Groep Limburg (o.a. Limburgs Dagblad/Dagblad de Limburger), die wel volledig in bezit is van Mecom.
Als Governance for Owners uiteindelijk toch eieren voor z’n geld kiest en op het bod van Mecom ingaat, zal Wegener als zelfstandig beursgenoteerd bedrijf verdwijnen en geheel opgaan in Mecom. Binnen Mecom zal de Koninklijke (die titel mag ze behouden) dan wel als zelfstandige eenheid blijven bestaan met de huidige bestuursvoorzitter Jan Houwert als CEO.

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s