SBS wordt Duits

 SBS wordt Duits

Telegraaf Media Groep (TMG) krijgt 12 procent van de aandelen van ProSiebenSat1. Deze Duitse mediagroep en TMG maakten dit deze week bekend. ProSiebenSat.1 is voornemens de Scandinavische SBS Broadcasting Group voor 3,3 miljard euro over te nemen.

Herman Spinhof

De Duitse mediagroep wil met verschillende media activiteiten haar vleugels uitspannen in dertien Europese landen. In Nederland maken SBS6, Net 5 en Veronica onderdeel uit van het concern.
Naast TMG krijgt Axel Springer 12 procent van de aandelen in de Duitse mediagigant in handen.  De overige 76 procent zijn ondergebracht bij Lavena Holding GmbH, een bedrijf beheerd door fondsen. TMG financiert de transactie met de verkoop van het belang van 20 procent in SBS Broadcasting, waarvan de opbrengst 433 miljoen bedraagt. De geschatte boekwinst op deze deal bedraagt ongeveer 360 miljoen euro.
Ad Swartjes, CEO van TMG: ‘Deze transactie geeft TMG de mogelijkheid om te participeren in de sterke internationale groei- en synergiemogelijkheden. Televisiebroadcasting wordt meer en meer een internationaal gebeuren.’

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s