Mecom in Europa

Mecom in Europa

 

LONDEN/APELDOORN – Half augustus zal een van de grootste transacties in de Nederlandse persgeschiedenis zijn beslag krijgen. De Britse Mecom Group zal dan Koninklijke Wegener overnemen voor een bedrag van ruim 800 miljoen euro. Voor de betrokken bijna 4400 werknemers (circa 2900 fte’s) zijn er nog vele nog onbeantwoorde vragen over de als harde saneerder bekend staande topman David Montgomery.

 

Vragen over hoe straks met de twee Limburgse kranten moet worden samengewerkt, die al tot de Mecom groep horen? Wat betekent dat voor de begin dit jaar geïnstalleerde centrale redactie i Nijmegen van de huidige zeven Wegener dagbladen? Wat gaat er met het AD Nieuwsmedia gebeuren, waarin Wegener een aandeel van 37 procent heeft? Onzekerheid ook daar omdat de andere partner PCM eveneens in fusiebesprekingen is met namelijk de Noordelijks Dagbladcombinatie uitgever van ondermeer het Dagblad van het Moorden. En bovenal is de grote vraag hoe gaat Mecom de transactie financieren?

De Centrale Ondernemingsraad inventariseert de vragen en verwacht volgende week een meer gedetailleerde adviesaanvraag binnen te krijgen over de transactie. Intussen oriënteert de COR zich in het buitenland. Vorige week was een kleine delegatie op bezoek in Denemarken. De week ervoor was een Noorse afvaardiging in Nederland. De Journalist maakte een rondje langs de vijf landen waar Mecom krantentitels in handen heeft: Noorwegen, Denemarken, Duitsland en Polen. De soep zo blijkt ook hier wordt niet zo heet gegeten als die wordt opgediend. (HS). Zie De Journalist, nr. 11, juni 2007; http://www.dejournalist.nl.

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s