Burgerjournalistiek in Utrecht

                       
Burgerjournalistiek in Utrecht

AD Utrechts Nieuwsblad/Amersfoortse Courant en de regionale omroep RTV Utrecht beheren sinds 1 juni gezamenlijk de website www.Unieuws.nl. Op deze site kunnen burgers vrij een nieuwsbericht, foto of filmpje plaatsen zonder interventie van een redactie.

Herman Spinhof

‘Vanaf het moment van de samenwerking levert de site dagelijks nieuwswaardige berichten op die in de krant gepubliceerd zijn’, zegt hoofdredacteur Arjeh Kalmann van AD Utrechts Nieuwsblad/Amersfoortse Courant. Een voorbeeld is een bericht van een lezer waarin deze meldt dat een verzekeringsagent in de buurt aan het werven was en nogal impertinente vragen stelde aan de buurvrouw. ‘Dit soort berichten zouden we niet gehad hebben. Nu wel. Soms zijn berichten op de site voldoende nieuwswaardig dat de redactie er verder mee aan de slag gaat’, aldus Kalmann. Zijn redactie heeft evenals de redactie van RTV Utrecht ieder één persoon vrijgesteld voor het redactieteam van Unieuws.nl.
RTV Utrecht lanceerde de site bijna anderhalf jaar geleden (op 31 januari 2006). Met dagelijks zo’n 35.000 hits is de site redelijk succesvol. Chef nieuws Wim Kramer van RTV Utrecht: ‘Sinds de samenwerking is het aantal bezoekers verhoogd, het aantal en ook de kwaliteit van de bijdragen is hoger geworden.’
RTV Utrecht en AD/Utrechts Nieuwsblad werken ook op andere fronten samen. Het wekelijkse uit-programma Uit in Utrecht is daar een voorbeeld van. Kalmann wil dat de wettelijke mogelijkheden voor samenwerking tussen regionale omroepen en regionale kranten verder worden vergroot.

                               

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in journalistiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s