15 banen weg bij Limburgse krantenredaties

15 redactionele banen weg bij MGL

Bij de redacties van het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger zullen voor de zomer via een vrijwillige vertrekregeling 15,59 volledige banen (fte’s) verdwijnen. De afgelopen weken is er met de betreffende redacteuren gesprekken gevoerd over een regeling.

Herman Spinhof

De redacties tellen nu in totaal 145 volledige banen (fte’s). In een uitzending van MM-Magazine op Radio 1 werd gesproken over een verlies van 50 banen op de redacties, maar dat aantal betreft de gehele MGL. De bezuinigingsronde treft niet alleen de redacties van de beide dagbladen maar alle onderdelen van het bedrijf van de Media Groep Limburg (MGL), waarvan ook het grafisch bedrijf Nieuwsdruk Limburg en het uitgeefbedrijf van huis-aan-huisbladen De Trompetter onderdeel zijn.
Vorig jaar zomer nam de Britse investeerder Mecom, MGL over van de Telegraaf Media Groep. In Nederland heeft de Britse investeerder sinds afgelopen maand 24 procent van de aandelen in bezit van de regionale dagbladuitgever Wegener. Bij de dagbladen van dit bedrijf heeft afgelopen jaar een grote reorganisatie plaatsgevonden, waarbij in totaal 327 banen (fte’s) zijn geschrapt.
De ondernemingsraad van het Brabants Dagblad (onderdeel van Wegener) maakt zich zorgen over een eventuele overname van Wegener door Mecom. Er is een brief opgesteld waarin aan de Raad van Bestuur van Wegener die zorg wordt geuit. ‘De spankracht is er uit. Een nieuwe reorganisatie kan niet. Mecom staat bekend als een saneerder’, aldus de voorzitter van de OR van het Brabants Dagblad.
Wegener voert op uitnodiging van de Engelsen met Mecom op dit moment gesprekken, die volgens het persbericht van het concern ‘nog niet tot conclusies hebben geleid’. Zoals bekend heeft de familie van bestuursvoorzitter Jan Houwert via Van der Loeff Beheer BV 17,1 procent preferente aandelen en daarmee zeggenschap in het bedrijf. De overige aandelen van Koninklijke Wegener zijn in bezit van kleinere beleggings-groepen. 

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s