Personeel PCM ernstig verdeeld

Nieuws

19 april 2007            

Centrale ondernemingsraad PCM machteloos

Amsterdam, 19 april 2007 – Al bij het advies over de komst van Apax in 2004 is de Centrale Ondernemingsraad (COR) van PCM tot op het bot verdeeld. Afgelopen week barste de bom en stapte de ondernemingsraad van de dagbladen boos op. De COR is daardoor machteloos geworden.

Herman Spinhof

Het optreden van COR-voorzitter Wim Dubbeling is de aanleiding van de onenigheid. Hij zou in de mailbox hebben ingebroken, ongeoorloofd correspondentie van de OR Dagbladen hebben gelezen en vervolgens geprobeerd hebben dat te verdoezelen. In de mails wordt kritiek op zijn functioneren en dat van de COR geuit.
Al weken lang probeert De Journalist in contact te komen met Dubbeling voor commentaar, maar hij weigert te reageren. Onlangs sprak hij zich als voorzitter van de COR in het radioprogramma MM-Magazine op Radio 1 zich lovend uit over de toen net opgestapte voorzitter van de Raad van Bestuur Ton aan de Stegge. Die mening wordt niet door de gehele COR gedeeld, zo blijkt uit navraag.
De onenigheid nu spitst zich toe op het advies van de COR omtrent de financiering van de overname van de Apax-aandelen door Stichting Democratie en Media. Daarin komt een cruciale passage voor, waarmee de OR-dagbladen niet akkoord kan gaan. Het betreft de voorwaarden waaronder een eventuele lening op het bedrijf zou kunnen worden afgewenteld. De OR-dagbladen wil graag een clausule waarin de afzonderlijke titels van PCM (o.a. Trouw, Volkskrant, NRC) zeggenschap houden over eventuele verkoop. Die voor de dagbladen cruciale clausule ontbreekt in de COR-advies. De crisis in de COR hoeft volgens betrokkenen geen gevolgen te hebben op het onderzoek dat de NVJ en FNV Kiem wil laten uitvoeren naar de handel en wandel van PCM.

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

2 reacties op Personeel PCM ernstig verdeeld

  1. Johnc552 zegt:

    I’m trying to find sites that have already fantastic useful information on what’s popular and what is the optimum makeup products is.. afebdgeedeke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s