PCM weer in rode cijfers

PCM weer in de rode cijfers

Voor het derde achtereenvolgende jaar boekt PCM een netto verlies. Over 2006 was het verlies 32 miljoen tegen 51 miljoen euro in 2005. De omzet steeg naar 675 miljoen.Trouw, NRC en de Volkskrant scoorden goed met een omzetgroei van 10 procent. De educatieve tak bereikte een groei van 6%. 

Herman Spinhof

Zoals bekend is grootaandeelhouder Stichting Democratie en Media van PCM in gesprek met de Noordelijke Dagblad Combinatie en boekenuitgever NDC/VBK over een fusie. PCM is tweemaal zo groot als NDC/VBK (omzet € 297 miljoen in 2005).  PCM is optimistisch over de toekomst en denkt te kunnen profiteren van de economische conjunctuur met nieuwe activiteiten als de gratis multimediale krant De Dag, waar KPN in deelneemt en waarvan de afgetreden bestuursvoorzitter Ton aan de Stegge commissaris wordt.
PCM zit in de rode cijfers nadat het Britse opkoopfonds het bedrijf heeft omgevormd naar PCM Holding BV, dat PCM Uitgevers BV heeft overgenomen. Sinds 2004 heeft het bedrijf een andere vermogensstructuur. Nu Apax zich weer heeft teruggetrokken, is SDM weer hoofdaandeelhouder. De NVJ wil in samenspraak met de COR een onderzoek laten doen door externe deskundigen. Dit bepleit zij samen met FNV-bond Kiem in een brief aan PCM. Eerder wilde de NVJ een onderzoek door de Ondernemingskamer laten doen, maar dan zou ook de rol van de COR aan de orde komen. De COR, zo blijkt, was tot op het bot verdeeld over de komst van Apax, maar adviseerde uiteindelijk positief.

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s