Gratis krant De Pers nu ook bezorgd

De Pers nu ook bezorgd

De Pers gaat vanaf mei in 45 geselecteerde gebieden in Den Haag en Utrecht de gratis krant op werkdagen huis-aan-huis bezorgen in een oplage van 200.000 exemplaren. Daarnaast is De Pers een kennismakings-campagne gestart, waarbij een groot deel van het land thuis de krant één dag gratis bezorgd krijgt.

Herman Spinhof

Na de eerste hectische maanden, zo schrijft uitgever Cornelis van den Berg van De Pers in zijn krant van woensdag 11 april, is sinds de start op 23 januari de oplage deze week gestegen tot 700.000 exemplaren. De krant wordt verspreid via NS-stations, verschillende tankstations, alle 400 Bruna boekwinkels en een aantal kantoren en cafés.
De 45 gebieden waar straks de Pers huis-aan-huis van maandag tot en met vrijdag wordt bezorgd zijn speciaal geselecteerd op een aantal kenmerken. Deels zijn het Vinex-wijken waar weinig abonnees wonen van betaalde kranten, daarnaast wijken met relatief veel hoger opgeleiden en gebieden waar juist veel abonnees wonen van betaalde kranten. De gebieden zijn geconcentreerd in Utrecht en Den Haag. Vooral voor adverteerders zijn het ‘interessante’ groepen, aldus Van den Berg in een toelichting. De gratis huis-aan-huis verspreiding van 200.000 exemplaren maakt deel uit van de strategie van De Pers om adverteerders te trekken. Het is geen experiment zoals de mislukte proef van Metro van een paar jaar geleden, aldus Van den Berg, ‘want wij krijgen juist veel vragen van mensen om de krant te laten bezorgen.’ De poging van Metro om de krant gratis huis-aan-huis te bezorgen mislukte deels, omdat er veel klachten binnenkwamen van mensen die de krant niet wensten te ontvangen. In de geselecteerde gebieden wonen relatief veel mensen die niet met de trein reizen, maar wel behoefte hebben aan een gratis ‘kwaliteitskrant.’ Van den Berg acht het niet uitgesloten, dat in sommige geselecteerde gebieden voor het bezorgen van de krant op den duur een vergoeding gevraagd wordt.

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s