Beslag op tegoeden PCM

12 april 2007
                        

Beslag op tegoeden PCM

Amsterdam, 12 april 2007 – Eigenaar Marcel Boekhoorn van Mountain Media BV, uitgever van de gratis krant De Pers, heeft een beslag van € 10 miljoen laten leggen op de tegoeden van krantenuitgever PCM.

Herman Spinhof

Omdat de beslaglegging geen consequenties heeft voor de bedrijfsvoering, wacht PCM op de concrete vordering voordat verdere juridische stappen worden ondernomen. Boekhoorn, onbereikbaar voor commentaar, had aanvankelijk een claim van € 95 miljoen willen leggen op PCM. Dit omdat PCM op het allerlaatste moment afzag van participatie in de uitgave van de gratis krant De Pers. PCM zou in deze onderneming aanvankelijk een minderheidsaandeel van 49% nemen, waardoor de distributie en de druk van de krant geregeld zou zijn. Een deal die indertijd nogal verbazing wekte, omdat het een minderheidsaandeel betrof en omdat bij PCM al een plan lag voor een gratis dagblad. Zoals bekend komt PCM voor de zomer in samenwerking met KPN alsnog met een gratis multimediaal dagblad onder de titel De Dag.
Tegelijk met de beslaglegging van Boekhoorn op de PCM-tegoeden, werd bekend dat twee commissarissen van PCM zijn afgetreden. Het zijn Erik van de Merwe (voorzitter) en Annemieke Roobeek (onafhankelijk op voordracht van de Centrale Ondernemingsraad). Zij waren geïrriteerd over de geheime fusiegesprekken die grootaandeelhouder Stichting Democratie en Media de afgelopen maanden heeft gevoerd met de Noordelijke Dagbladcombinatie NDC/VBK. Momenteel is naast de nog enige overgebleven zittende commissaris – Theo Strengers (SDM) – Caspar Broekema (eveneens SDM) benoemd tot interim-commissaris. De bedoeling is aldus woordvoerder Pieter Kuijt dat binnen korte tijd het aantal commissarissen van vijf weer op volle sterkte is. Van de vijf zullen er twee van SDM afkomstig zijn, één van de twee andere aandeelhouders (Stichting De Volkskrant en de Stichting ter bevordering van de Christelijke Pers) en één onafhankelijke op voordracht van de COR en een onafhankelijke president commissaris.

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s