zeventig arbeidsplaatsen voor De Dag

13 maart 2007

Zeventig arbeidsplaatsen voor De Dag

De nieuwe gratis krant van KPN en PCM De Dag zal zo’n zeventig arbeidsplaatsen (fte’s) aan werk opleveren, aldus woordvoeder Pieter Kuijt van het uitgeversconcern. Onduidelijk is hoe de precieze verdeling zal zijn tussen redactionele en andere arbeidsplaatsen. Inmiddels is Edwin Trom (36) afkomstig van internetbureau Lostboys benoemd tot directeur van de joint venture van PCM en KPN. Wie de hoofdredacteur wordt, zal volgende week bekend gemaakt worden.  

Herman Spinhof

Pieter Kuijt: ‘Het gratis dagblad komt ook op mobiele telefoons, tv schermen (narrowcasting) en op internet met verschillende diensten. Voor al deze diensten zullen vooral jonge mensen worden ingezet met journalistieke ervaring.’ Wanneer de nieuwe krant van de persen rolt wil Kuijt niet zeggen, maar het zal ‘voor de zomer’ zijn. Over de hoogte van de oplage wil hij niet meer kwijt dan dat het onder de 800.000 zal zijn. Dat is het streefgetal van de sinds 23 januari verschijnende gratis krant De Pers.

Evenals De Pers en de andere gratis kranten Sp!ts en Metro zal De Dag zich vooral gaan richten op de voor adverteerders aantrekkelijke groep van 20 tot 40 jaar (jonge nog niet zo merkvaste boodschappers). De redactie van De Pers telt momenteel zo’n 40 arbeidsplaatsen (fte’s), Metro 24 en Sp!ts 37 heeft redacteuren inclusief fotografen en vormgevers.

Volgens eigen opgave is de oplage van De Pers (gestart met 250.000 exemplaren) inmiddels gegroeid tot 450.000 (en rollen van de persen bij Dijkman in Diemen, MGL in Heerlen en NDC in Leeuwarden). Volgens de laatste officiële HOI opgave (derde kwartaal 2006) is de oplage van Metro 431.134 en die van Sp!ts 352.532.

Volgens hoofdredacteur Bart Brouwers van Sp!ts zal De Dag eerder een daadwerkelijke concurrent kunnen worden dan De Pers, omdat zij zich op dezelfde doelgroep richten en ook multimediaal zijn. Zoals bekend heeft Sp!ts naast de website ook een tv-zender 6pack.tv uitgezonden via muziekzender MTV.

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s