Anti-discriminatie maatregel verdeelt disco’s Arnhem

Arnhemse disco’s verdeelt over anti-discriminatie regels
 
Onder het motto Duidelijk Deurbeleid heeft de gemeente Arnhem een panel in het leven geroepen waar zich gediscrimineerd voelende horecabezoekers terecht kunnen. Dit panel beoordeelt of binnenkomende klachten gerond zijn of niet. Als eerste gaat het panel in overleg met de horeca deurregels opstellen. Deze regels kunnen door de horecagelegenheden bij de deur worden opgehangen zodat iedereen weer waar die aan toe is. Wat vinden de horecaondernemers hier zelf van?
 
Eigenaar Simone Sanders van het geheel verbouwde Capital X aan de Jansstraat vindt de aanstelling van een panel “een goed idee”. “Dat mensen daar met klachten terecht kunnen vind ik goed. Maar ik ben wel huiverig voor weer nieuwe regels. Er zijn er al zo veel.” Capital X is alleen toegankelijk voor bezoekers vanaf 21 jaar. Sanders: “We hebben een aantal huisregels: je mag niet beschonken zijn, geen drugs hebben gebruikt en je moet correct gekleed zijn. Wel gympen, maar geen afgetrapte schoenen of overdreven bloot. Je oordeelt wel eens verschillend. Ik laat iemand binnen, waarvan een medewerker zegt: ‘nou die had ik niet binnengelaten hoor.’ Al die zeven jaar dat we hier zitten is er nog geen vechtpartij geweest en daar ben ik trots op.” Samen met Amnesty International organiseert Capital X op 6 april aanstaande een anti-discriminatie feest onder de titel Make Some Noice.
 
Bedrijfsleider Mike Hijgenaar van het anderhalf jaar oude Max Brothers aan het Roermondsplein (vanaf 18 jaar) is het “stellig” eens met de instelling van een panel en het opstellen van modelregels. “Wel in overleg natuurlijk. Maar zo’n meldpunt vind ik goed.”  Ook Max Brothers laat geen gasten binnen die beschonken zijn of onder invloed van drugs staan. “Een kledingsvoorschrift hebben we niet. Horecabedrijven die dat wel hebben moeten dat zelf weten. Daar moet je je als bezoeker dan ook aan houden vind ik.”
 

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s