Op de foto met EK voetbalbeker

Op de foto met EK voetbalbeker

Om het publiek alvast warm te krijgen voor het EK voetbal onder de 21 jaar is de begeerde beker tot volgende week donderdag in het stadhuis van Arnhem te bewonderen. Fototoestel meenemen, want dan kunt u ook een foto van de bokaal nemen met uw kind, uw geliefde of uzelf erbij. 

In de maand juni vinden in Nederland de Europese voetbalkampioenschappen onder de 21 jaar plaats. Ook in het Gelredome worden er wedstrijden gespeeld waaronder op 20 juni de halve finale. De prachtig ontworpen beker, met goud, zilver en glas, is sinds vorige week in het Arnhemse Stadhuis tentoongesteld. De eerste liefhebbers hebben al foto’s ervan kunnen maken. Onder hen Yoni (6) en Chiel (9) Folman en de kleine Calvin (4) van Kooten. ‘Leuk voor later in het fotoalbum,’zegt de moeder van Calvin, Briggit van Duren.

Ze waren donderdagmiddag al langs geweest, te vergeefs want de beker staat er alleen op woensdagmiddag en donderdagavond. De rest van de tijd is de bokaal zorgvuldig opgeborgen op een veilige plaats in het gemeentehuis.

Yoni is al een echte voetballiefhebber en is middenvelder bij FC Doesburg, de club waar hij sinds september vorig jaar bij is. ‘Voetbal is gewoon leuk! Ook om naar te kijken. Hij gaat vaak naar Vitesse.’ De mooiste wedstrijd die zijn club dit seizoen gespeeld heeft, was die tegen Ajax. ‘Eerst was het núl-één, daarna núl-twéé. En toen ineens was het twéé tegen twée en won Vitesse met víér-twee. Iedereen juichen en ik ook.’ Zijn neefje Chiel had het daar even moeilijk mee, want hij is voor Ajax. ‘Ajax staat voor mij op de eerste plaats, dan PSV en Vitesse.’ Chiel is sinds september ook middenvelder maar dan bij de Arnhemse voetbalclub V.D.Z. (Volharding Doet Zegevieren). Zijn opa, de heer Folman (68), brengt hem elke keer voor de training naar sportpark Craneveldt. ‘Ik speel middenrechts en ben penalty-specialist,’ meldt Chiel trots. Tijdens zijn laatste wedstrijd heeft hij nog een doelpunt gemaakt vanuit een penalty. Hun opa heeft beide kleinkinderen nu ook onder zijn hoede genomen voor de foto bij de EK-beker. De verantwoordelijke veiligheidsbeambte houdt even zijn adem in: ‘niet aan de beker komen’, zegt hij. ‘Je mag er alleen bij staan voor de foto.’ Hij is bang dat de beker valt en dan beschadigt: ‘Stel je voor!’

 

Foto’s maken
Op woensdagmiddag 28 februari en 7 maart tussen 15.00 en 16.00 uur en op donderdagavond 1 en 8 maart tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen voetballiefhebbers de EK voetbalbeker onder de 21 jaar bewonderen in het stadhuis in Arnhem. Fototoestel zelf meenemen. Daarna gaat de beker naar Nijmegen, Heerenveen en Groningen, de steden waar de wedstrijden gespeeld worden.

 


 

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in Sfeer nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s