Nieuwe krant Rotterdam

Nieuwe krant Rotterdam

Uiterlijk mei van dit jaar verschijnt de nieuwe krant voor de regio Rotterdam met een website onder de naam Rotterdam, Vandaag & Morgen. Direct na de zomer volgt de papieren, bezorgde krant. Het wordt geen gratis krant, maar de prijs zal ‘behoorlijk’ onder de abonnementsprijs liggen van de huidige dagbladen in Nederland.

Herman Spinhof

Initiatiefnemer Geert-Jan Laan kreeg medio vorig jaar van een aantal potentiële financiers de opdracht om de haalbaarheid van een nieuw dagblad in Rotterdam te onderzoeken. ‘Uit dit uitgebreide marktonderzoek blijkt dat er een potentieel is van een kleine honderdduizend betalende abonnees’, zegt Laan. Dit gat in de markt is ontstaan nadat het Rotterdams Dagblad in september 2005 was opgegaan in het vernieuwde AD-tabloid.
De uitgever van het nieuwe dagblad is Vandaag & Morgen BV van de voormalig directeur van het Vrije Volk, Laan, en zijn compagnon Jim Postma. Bij de redactie van de nieuwe krant is plek voor vier full-time banen (4 fte’s) en tenminste tien freelancers. Wie de financiers zijn wil Laan in dit stadium nog niet zeggen.
De website www.vandaagenmorgen.nl is al in de lucht.  

 
Geplaatst in: www.dejournalist.nl 

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s