Zwalkend PCM

www.dejournalist.nl

nr.20, 01.12.2006

Zwalkend PCM

Met het terugtrekken uit de voorgenomen joint-venture heeft PCM in korte tijd een nieuwe klap uitgedeeld aan het gratis krantproject van Marcel Boekhoorn.

Herman Spinhof

Het zit Marcel Boekhoorn niet mee met zijn gratis krant. Kort nadat de rechter besloot dat de al aangestelde hoofdredacteur Ben Rogmans pas in oktober 2007 aan de slag mag, moet hij nu ook nog op zoek naar andere partners om de krant gedrukt te krijgen – de aanvankelijke reden waarom Boekhoorn met PCM in zee wilde. ‘PCM is geen verhuurder van drukcapaciteit,’ aldus secretaris Aad Stoop van Stichting Democratie en Media, die op enige afstand de ontwikkelingen heeft gevolgd. Met een 41,9% belang is zijn stichting, op Apax na, de een na grootste aandeelhouder van PCM. Stoop: ‘De gronden waarop de Raad van Bestuur dit besluit nam zijn goed te begrijpen. PCM zou te weinig zeggenschap krijgen over de krant.’ Dat PCM in het opzetten van een gratis nieuwe krant nogal zwalkt, wil Stoop wel beamen.
‘Het is nooit goed als er onrust in het bedrijf ontstaat door verschillende mededelingen.’ Stoop betreurt het afschieten van de gratis krant van de Volkskrant. ‘Het is altijd jammer als voorstellen het niet halen, waarin serieus gekeken is naar nieuwe initiatieven.’ Hoe moet het nu verder? Stoop: ‘Met NRC-Next en VK-Banen zijn we op de goede weg. Misschien hoort daar ook een gratis krant bij.’

Advertenties

Over hermanspinhof

journalist/ writer, print, television, radio photographer
Dit bericht werd geplaatst in media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s